18 Şubat 1988’te doğan Şükrü Özyıldız, Ege Üniversitesi’nde İşletme bölümünden mezun oldu. Küçüklüğünden beri dövüş sporlarına merakı olan genç oyuncu, Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde oyunculuk eğitimi aldı. Birçok tiyatro oyununda , reklamlarda ve dizilerde rol alan Şükrü Özyıldız, ilk oyunculuk deneyimini Derin Sular dizisinde kazandı. 2013 yılında Star TV ekranlarında yayınlanan “Benim Hâlâ Umudum Var” dizisinde başrol oynayan Şükrü Özyıldız, aynı sene ilk sinema filmi olan “Neva”da oynadı.

Rum bir anne ile Karadenizli bir babanın oğlu olan Özyıldız’ın kendinden iki yaş küçük bir kız kardeşi vardır. İTÜ Gemi Makineleri Mühendisliği bölümünde bir yıl okuduktan sonra yeniden sınava girmiş ve bu kez Ege Üniversitesi’nde İşletme bölümünü okumaya başlamıştır. Okurken Erasmusla Portekiz’e gitmiş ve orada kafes dövüşlerine başlamıştır. Oyunculuğa başlayınca kafes dövüşlerini bırakmıştır.

Sevgilisi

Stil danışmanı Rabia Yaman ile 2 yıl birlikte olup nişan töreni yaptıktan sonra, anlaşamayarak ayrılmıştır.

Özyıldız  Muay Thai ve Jiu-Jitsu yapıyor.

İnstagram hesabı: https://www.instagram.com/sukruozyildiz/?hl=tr

Filmografi

Sinema

2013 Neva Ilgın
2015 Sevimli Tehlikeli
2016 Herşey Aşktan
2016 Ekşi Elmalar

Televizyon
2011 Derin Sular
2011 Fatmagül’ün suçu ne
2012 Uçurum
2013 Çalıkuşu
2013-2014 Benim Hala Umudum Var
2014 Şeref Meselesi
2015 Tatlı Küçük Yalancılar
2016 Kış Güneşi
2017 Çoban Yıldızı