Sezin Akbaşoğulları 22 Nisan 1981, İzmir doğumludur.

Oyunculuk yaşamına lise tiyatro ekibiyle oynadıkları Yine Başladılar Şarkılarına adlı oyunla başladı. Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölümünden mezun oldu. İlk çıkışını Beyaz Gelincik dizisindeki Ceren Aslanbaş karakteri ile yakalamıştır. Selim Demirdelen’in yönetmenliğini yaptığı Kavşak filmiyle 17. Altın Koza Film Festivali’nde En İyi Kadın Oyuncu Ödülünü Nergis Öztürk ile paylaştı.

Filmografi

Sinema Filmleri
2004 Gülizar
2004 Bir Aşk Hikayesi
2008 O… Çocukları
2010 Kardelen
2010 Kavşak
2011 Yabancı
2014 Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku

Televizyon Dizileri
2000-2003 Bizim Evin Halleri
2005 Beyaz Gelincik
2005 Eylül
2007 Sır Gibi
2008 Derdest
2009 Ah Kalbim
2010 Küstüm Çiçeği
2011 Sen De Gitme
2012-2013 Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi
2014 Ah Neriman
2015 Racon Ailem İçin
2015 Hatırla Gönül
2016 Cesur ve Güzel
2017 Fi  (Konuk Oyuncusu)

Kısa Film

2005 Küpeler
2014 Dün Bugün Yarın

Tiyatro
Ay Tedirginliği
2014 Kral (Soytarım) Lear
2015 An