Anime Diziler Hakkında Bilinmeyenler


Anime

Anime hayranı olmak bazıları tarafından ilginç karşılanacak bir şeydir. ‘Bu yaşta çizgi film mi izliyorsun? ‘ gibi tepkiler almanıza sebep olur. Ancak işin aslı, animeler çizgi film değildir. En azından tam olarak çizgi film demek biraz yanlış olacaktır. Teknik olarak çizgi filmler ile benzerlik gösterse bile animeler yetişkinlere hitap eder. Anime hayranlarına ise ‘Otaku’ adı verilir. Kelime anlamı fanatik ve bağımlıdır. Bazen argo bir tabir olarak kullanılsa bile genel olarak anime fanlarına denir. Çoğunlukla Japon mangalarından esinlenerek çizilen animeler bazen farklı kaynaklardan ilham alır.

Anime

Anime Kelimesi Ne Demek?

Fransızca ‘animation’ kelimesinin Japoncaya geçmesi ve zamanla evrilmesi sonucu anime kelimesi ortaya çıkmıştır. Japon kültürüne ait ögeleri içinde bulunduran animeler, mangalar kadar olmasa da abartılı çizimlere sahiptir. Özellikle karakterlerin uzun bacakları ve kocaman gözleri dikkat çekici boyutlardadır. Sadece fiziksel özellikleri değil mimikleri de abartılı bir şekilde tasvir edilir. Karakterlerin tepkileri gerçek hayattakinden oldukça uzaktır.

Anime

Manga Nedir?

Anime filmlerinin kaynağı olan çizimlere manga adı verilir. Manga için çizgi roman da denilebilir. Batılı çizgi romanlar sol kareden okunmaya başlanırken, mangalara sağ kareden başlanır. Manga çizen sanatçılara Mangaka adı verilir.

Animeler Ve Şiddet

Animeler için yönlendirilen eleştiri oklarının başında şiddet içerikli olması gelir. Halbuki bütün animelerin içerdiği şiddet dozu, Amerikan filmlerindekinden daha fazla değildir. Animelerde sadece şiddet değil aşk ve komedi içeren konular da işleniyor.

Anime Türleri

Anime konusu bakımından birçok farklı türe ayrılır. İşte onlardan bazıları…

SHOUJO: Japonca genç kız anlamına gelir ve dişi ögeler ağırlıklı olarak kullanılır. Yeni ergen (+13) genç kızlar içindir. Savaş ve sihir gibi konular işlenir.

SHOUNEN: Genç erkek anlamına gelir. Tıpkı Shoujo gibi ergen ve yeni yetme erkekler için olan animelerdir. Yoğun olarak savaş ve dövüş gibi şiddet konuları işlenir.

JOSEI: Japoncada yetişkin kadın anlamına gelir. Aşk, romantizm ve cinsellik konuları yoğunluktadır. +18 üstü olduğu için daha küçüklerin izlemesi tavsiye edilmez.

SEINEN: Anlamı yetişkin erkek demektir ve +18 üstü erkeklere hitap eder. Cinsellik, savaş ve dram içerir.


Pemmbe

Pemmbe.com 2015 yılından bu yana yayında olan moda, güzellik, sağlıklı yaşam, aile, çocuk, kültür-sanat, eğlence, ilişkiler, kariyer gibi kadınları ilgilendiren konular yer alıyor.