Ağır Babaanne Yorganının Sağlığa Yararlı Olduğu Kanıtlandı


ağır babaanne yorganının

Ağır babaanne yorganının sağlığa yararlı olduğu kanıtlandı. Orta yaşlıların çok iyi hatırladığı o ağır yorganın altında yatmak bütün uyku sorunlarınızı ortadan kaldırıyormuş.

Kaliteli uyku yaşam kalitesini etkileyen en önemli etken. İyi bir uyku çektiyseniz gününüz nasıl iyi geçiyorsa, tam tersi halinde de berbat bir gün geçirirsiniz. Uykusuzluk konsantrasyonunuzu azaltır, üretkenliğinizi düşürürür, insanlara ve hayata karşı toleransınızı etkiler. Bu hal devam ettikçe kalıcı sağlık problemlerine yol açar. Biri “uykusuzluk problemin ağır babaanne yorganıyla ortadan kalkacak” deseydi inanır mıydınız? Muhtemelen hayır ama araştırmalar tam tersini söylüyor.

Son yıllarda uluslararası deneylerde yapılan gözlemlere göre, ağır yorgan altında uyumak, stres bozuklukları, anksiyete, uyku bozuklukları ve daha birçok psikolojik rahatsızlığa gerçekten de fayda sağlıyor.

ağır babaanne yorganınınUYKU ESNASINDA HİSSEDİLEN HAFİF BASKI RAHATLATIYOR

Uyku konusunda çalışan bilim insanlarına göre, uyku öncesinde ve esnasında vücut üzerinde hissedilen ve rahatsız edici olmayan hafif bir baskı kişiyi rahatlatıyor. Bu etkinin çalışma prensibinin kucaklaşma ile benzer olduğunu dile getiren araştırmacılar, anne kucağındayken, sıkıca sarılınan çocukların ağlamayı bırakmasının altında yatan bilimsel nedenin de bu etki olduğunu söylüyorlar.

SARILMA DUYGUSUYLA AYNI ETKİYİ YARATIYOR

Ağır yorganın kişi üzerinde yaptığı ağırlık ve sarmalama hissi, anne kucağındaki güvenliği anımsattığı için beyinde oksitosin salınımını artırıyor. Bu da size kendinizi huzurlu ve güvende hissettiriyor!

O zaman hadi ne duruyorsunuz, sandıkları açıp babaanne yorganlarını çıkarma zamanı


Pemmbe

Pemmbe.com 2015 yılından bu yana yayında olan moda, güzellik, sağlıklı yaşam, aile, çocuk, kültür-sanat, eğlence, ilişkiler, kariyer gibi kadınları ilgilendiren konular yer alıyor.