Mutfağınızdaki Besinlerle Sonbahar Dekorasyonu Hazırlayın 


yiyeceklerle sonbahar dekorasyonu

Mutfağınızda her zaman bulunan besinlerden faydalanarak, sonbahar dekorasyonu hazırlayabilirsiniz. Denemeye ne dersiniz?

Her mevsimin kendine has özellikleri vardır. Yazın parlak renklerden vazgeçmiyorken kışın kalın kumaşlar ve koyu renklere bürünürüz. Sonbahar da düşen yapraklar ve soğuyan havasıyla değişimi ve dengeyi temsil eder. Dekorasyonu güzel, sıcak ve davetkardır. Zamandan ve paradan tasarruf ederken evinizi sonbaharda yaratıcı bir şekilde dekore etmenize yardımcı olacak fikrilerimiz var.

CAM KAVANOZDA MUM

Biberiye dalları, kızılcık ve portakal dilimleri kullanarak harikalar yaratabilirsiniz.

Biberiye dallarını, rahatça sığabilmeleri için hafifçe bükerek, cam kavanozun içine yerleştirin. Portakalları dilimleyin ve biberiyelerin arasına atın. Renk kontrastı yaratmak adına kıpkırmızı taze kızılcıkları ekleyin. Kavanozu ağzına kadar suyla doldurun. Kızılcıklar suyun etkisiyle kavanozun ağzına kadar yükselir ve tealight mumların ayakta durabilmesi için bir zemin hazırlar.

yiyeceklerle sonbahar dekorasyonu

TARÇINLI MUM

Kokusuz beyaz bir mum alın. Etrafına dilediğiniz kalın bir ipliği iki kere dolayın. İpi gevşek tutun ki içine tarçın çubukları sığsın. Mumun etrafında boş yer kalmayana kadar tarçın çubuklarını yan yana dizin. Tarçınları tamamladığınızda ipliğin ucunu kesin ve güzel bir düğüm atın. Yaktığınızda eve yayılacak sonbahar kokusuna hazır olun!

Biraz daha renk katmak isterseniz ipliğin içinden bir tutam biberiye geçirebilirsiniz.

yiyeceklerle sonbahar dekorasyonu

ELMA KAPLAMALI MUM

Elma, tealight mum ve bıçaktan başka hiçbir malzemeye ihtiyacınız yok. İstediğiniz sayıda elmayı bir araya getirin (sert elmalar en iyi sonucu verir) ve tabanlarının yamukluğunu kontrol edin. Üzerinde ateş yanacağı için sağlam bir şekilde dik durabilmeli. Sonra hepsini yıkayıp parlatın.

Tealight mumu elmanın üstünde tutun ve mumun yerleşeceği deliği ne kadar büyük kesmeniz gerektiğini anlayabilmek için bıçakla dört tarafını işaretleyin. Elmanın üst kısmında mumun şeklinde bir daire kesin. Daha sonra mumu tutacak kadar derin bir çukur yapmak için yeteri miktarda elma içini çıkarın. Mumu yerleştirin, yakın ve tadını çıkarın.

ekmek tarifi

SEHPALARA KOZALAK SÜSÜ

Büyük bir seramik tabak veya örgü basket seçin. İçini çam kozalakları ile doldurun. Dışarının güzelliğini içeriye şık bir şekilde taşımak için en iyi yoldur. 

ekmek tarifi


Pemmbe

Pemmbe.com 2015 yılından bu yana yayında olan moda, güzellik, sağlıklı yaşam, aile, çocuk, kültür-sanat, eğlence, ilişkiler, kariyer gibi kadınları ilgilendiren konular yer alıyor.