Organik Kumaş Boyası


Organik Kumaş

Günümüzde hemen hemen her şey doğal yöntemler ile çözümlenmeye çalışılıyor. Pek tabii gayet sağlıklı sonuçlar da meydana geliyor. Bunlardan biri ise organik kumaş boyası. Normal şartlar altında aktarlarda toz halinde bulabileceğiniz gibi evde kendiniz de yapabilirsiniz bu organik boyaları. Aslında aktarlardan alınan toz boyalar da sonuç vermektedir fakat rengin daha sağlam ve uzun ömürlü olması için organik yöntemin tercih edilmesi elbette daha doğru bir seçim olacaktır.

Doğadan elde edilebilecek meyve ve sebzelerin renginden çok rahat şekilde organik kumaş boyası elde edilebilir. Mesela turuncu renk için havuç ve soğan kabuğu kullanılabilir. Pembe için kırmızı dut, çilek veya vişne gibi meyveler kullanılabilir. Yani hangi rengi elde etmek istiyorsak doğada o renge sahip sebze ve meyvelerden faydalanabiliriz. Yine yeşil renk için ıspanak veya yeşil yaprak ailesine mensup sebzeler kullanılabilir.

Organik Kumaş Boyası Kullanım Alanları

Organik Kumaş

Zamanla renk vermiş ve sevdiğiniz kıyafetleri atmak yerine yeniden canlandırmak, kıyafetinizi ilk günkü aşk ile giymek için boyama yöntemi oldukça mantıklı bir yöntem. Kıyafetinizin renginin dolması kullanılamaz etiketini taşımamalı zaten. Kumaşı kaliteli ama boyası dayanıksız kıyafetler için boyama işlemi can kurtarıcı özelliğe sahiptir ve siz çok düşük maliyetler ile en sevdiğiniz ürünleri eski haline döndürebilirsiniz.

Boyama İşlemi Nasıl Yapılır?

Organik Kumaş

Bu sorunun yanıtına gelin hep birlikte bakalım.

•Boyamak istediğiniz kıyafeti öncelikle yıkamalısınız ve nemli halde boyamaya hazır hale getirmelisiniz.

•Bu işlemin ardından kıyafeti yaklaşık bir saat kadar sirkeli ya da tuzlu su içerisinde bekletmeniz gerekmektedir. Bekletme işleminin amacı ise rengin kumaşta daha uzun süre yaşamasını sağlayacaktır. Yani siz boyayı yaptıktan hemen sonra boya kendini bırakmayacaktır.

•Bir sonraki aşama ise doğadan elde ettiğiniz meyveleri geniş bir tencerenin içerisinde kaynatmanız olacaktır. Bu süre zarfında meyveler veya sebzeler renklerini iyiden iyiye salacaktır.

• Bu işlemin ardından organik kumaş boyanız artık haşr hale gelecektir.

•Son olarak da sirkeli veya tuzlu suda beklettiğiniz kıyafetinizi hazırlamış olduğunuz meyve şöleninin içerisine bırakarak yaklaşık bir saat kaynatmanız gerekmektedir.

•Boya işlemi biten kıyafetinizi güneşte kurutmanız ve ardından tekrar soğuk bir su ile yıkamanız fazla rengin gitmesine ve geriye oturmuş rengin kalmasını sağlayacaktır.


Pemmbe

Pemmbe.com 2015 yılından bu yana yayında olan moda, güzellik, sağlıklı yaşam, aile, çocuk, kültür-sanat, eğlence, ilişkiler, kariyer gibi kadınları ilgilendiren konular yer alıyor.