Kasımın Hüzünlü Güzelini Evinizde Yetiştirin


Kasımpatı

Kasım ayında aniden patlayan ve çoğumuzun papatya irisi sandığımız Kasımpatı; cenazelerde sıklıkla gönderilen bir çiçek olduğundan olsa gerek, bazı Avrupa ilkeleri ve Japonya’da ölümü sembolize ederken, ülkemizde neşe ve mutluluğu ifade ediyor.

Krizantem olarak da biliniyor ve Japonya’da her yılın dokuzuncu ayının dokuzuncu günü, Krizantem Günü olarak kutlanıyor. En sevilen renkleriyle; Beyaz Kasımpatı masumiyeti ve bolluğu, Sarı Kasımpatı sıcaklığı ve sevgiyi, Pembe Kasımpatı sevgiyi ve şefkati, Mor Kasımpatı ise asaleti simgeliyor. Renklerine bakılmaksızın tüm Kasımpatıların temsil ettiği diğer bir özellik ise sadakat.

Hemen hemen her ortamda yaşayabiliyor olması nedeniyle evlerde de saksı içerisinde kolaylıkla yetiştirilebilen Kasımpatı, doğrudan güneş ışığı istemeden gelişimini sürdürebilir. Ancak güneşli veya yarı gölgeli bir ortamda, bu gelişimi daha sağlıklı olur.

SEÇTİĞİNİZ SAKSI ÖNEMLİ

Bakımı ile ilgili bilgi vermeden önce, saksıya dikimi için çiçekli olduğu dönemi beklemek gerektiğini hatırlatalım. Bu da saksıya dikim için Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarının daha uygun olduğu anlamına geliyor. Kısacası, yaz mevsiminde saksınıza diktiğiniz Kasımpatı, sonbaharın son ayında size neşe ve mutluluk yaşatacak demektir.

Kasımpatı

ZAHMETSİZ BAKIM

Yaklaşık 30 türü olan bu çiçek, 50 ile 150 santimetre arasında bir uzunluğa erişecektir. Bunun için dikkat edeceğiniz ilk nokta, onun için seçeceğiniz saksıdır. Dikmek için orta büyüklükte ve toprak bir saksı tercih edilmelidir. Saksının ağız kısmı geniş, derinliği de fazla olmalıdır. Sulandıktan sonra drenajı sağlaması için saksının dibinde mutlaka bir delik bulunması gerektiği unutulmamalıdır.

Kasımpatı

Kasımpatı ya da diğer adıyla Krizantem; çok fazla soğuk ve çok fazla sıcak havayı sevmez. Kış aylarında çok az sulamak yeterlidir. Yaz aylarında ise verilen su miktarı artırılmalıdır. Çiçekleri tamamen açtığında ise haftada üç kez sulanmalıdır.

Her bitki gibi, toprağındaki vitamin ve mineralleri zamanla tüketir. Bu nedenle, zaman zaman yarım çay bardağı maden suyunu saksısına dökebilir ve yılda bir ya da iki kez de vitamin ve mineral desteği sağlayabilirsiniz.

Kasımpatınız birinci yılını doldurduktan sonra saksı değişimini; dikim yaptığınız aya bakmaksızın, yazı müjdeleyen Mayıs aylarında yapabilirsiniz.


Pemmbe

Pemmbe.com 2015 yılından bu yana yayında olan moda, güzellik, sağlıklı yaşam, aile, çocuk, kültür-sanat, eğlence, ilişkiler, kariyer gibi kadınları ilgilendiren konular yer alıyor.