Mor Şampuan; Açık Sarı ve Gri Saçların Kurtarıcısı


mor şampuan

Sararma önleyici şampuan olarak da adlandırılan mor şampuan, sarımsı tonları nötralize etmeye hizmet eder. Gri veya çizgili saçlarda, bol sülfatlı şampuan kullanımı, güneşe maruz kalma ve duş sırasında çok sıcak su kullanımı oksidasyon sürecini hızlandırır. İstenmeyen sarımsı rengin ortaya çıkmasını yavaşlatır.

Bu şampuanların mor pigmentasyonu sarıyı, nötralize ederek mükemmel bir sarı veya gri bırakır. Haftada en fazla iki kez kullanılmalıdır. Yani harika sonuçlar veren basit bir tedavidir.

mor şampuan

En İyi Mor Şampuan Nasıl Seçilir?

Piyasada birçok ürün var ve en iyi seçimi yapabilmeniz için şimdi size mor şampuan ürününün temel özelliklerinin neler olması gerektiğini aktaracağız. Şampuanın bileşiminde ne kadar çok bakım bileşeni bulunursa, saçınız o kadar az saldırganlığa maruz kalır. Sarı, gri veya kimyasal işlem görmüş saçlar genellikle daha kırılgandır ve bu nedenle özel bakım gerektirir.

Her gün kullanılmamalıdır. Aslında haftada en fazla iki kez kullanmak idealdir. Bu nedenle sadece ürünü kullanacaksanız 200 mL’lik bir paket size uzun süre yetecektir. Ürünü daha fazla kişiyle paylaşırsanız daha büyük paketler tercih edebilirsiniz.

mor şampuan

Genelde kuaförlere yönelik profesyonel ürünler 1 litreye kadar daha büyük ambalajlarda satılmaktadır. Bunun gibi bir mor şampuan, sadece bir kişi tarafından kullanıldığında bir yıldan fazla dayanabilir. Bu yüzden sadece bir yerde denediyseniz ve iyi bir ürün olduğundan eminseniz satın alın.

Hatasız bakımı tercih ediyorsanız en iyi seçenek şampuan, saç kremi ve hatta bazı durumlarda nemlendirici kremin bir arada olduğu kitlerdir. Bazı markalar, mükemmel bakım için en eksiksiz olan bu satın alma seçeneğini sunar. Saçı temizlemek, nemlendirmek ve bakım yapmak için aynı markanın ürünlerini kullanın.

mor şampuan

Bileşimindeki Bitkisel Formüller

  • Üzüm Yağı: Aşırı kuruluğu giderir ve saç uzamasına yardımcı olur.
  • Acai Özü: Saçı nemlendirir ve yaşlanmaya karşı savaşır.
  • Semi Di Lino: Saçtaki su kaybını önler, bol miktarda parlaklık ve yumuşaklık sağlar.
  • Argan Yağı: Kıvrımı kontrol etmenin yanı sıra saç tellerinin içyapısını güçlendirir.
  • Shea Yağı: Hücreleri yeniler, güneşten korur ve ipeksi dokunuşu geri kazandırır.

Formülünde bu bileşenlere sahip ürünleri tercih edin ve daha beslenmiş saçlara sahip olun. Ayrıca tuzsuz ve sülfatsız şampuanları tercih edin.

ütülemeden ütülü gibi

Ürünün Sarı ve Gri Saçlara Etkisi

Çok sıcak su veya havuzdaki klor ile temas gibi uyaranlarla ağırlaştırılabilen oksidasyon nedeniyle tellerin sarımsı tonlara sahip olması normaldir. Kuaförler mor şampuan için boyalı saçların rengini değiştirmeye hizmet ettiğini açıklıyor. Saçın sarımsı tonları şampuanın mor rengiyle tezat oluşturur. Böylece açık renkli tellerdeki altın pigmentleri nötralize eder ve bu da sarının azalmasına neden olur.

Ancak mor şampuan saç rengini açmaz. Rengi değiştirerek ve saçın sarımsı görünümünü ortadan kaldırarak daha açık görünebilir, ancak ürünün ağartma işlevi yoktur.

ütülemeden ütülü gibi

Kimler İçin Uygundur ve Nasıl Kullanılmalıdır?

Sararma önleyici şampuan, sarı saçlı ve saç tellerinin sararmasını ortadan kaldırmak ve daha grimsi bir görünüm bırakmak isteyenler için endikedir. Şampuan sarımsı tonları giderme etkisine sahip olduğu için boyalar diğer ürünlere göre daha yavaş ve daha az agresif bir şekilde, rengi yenilemek için saç telleri toner uygulamak istemeyenler için de önerilir.

Gri veya platin saç rengine sahip olanların mor şampuan kullanımına özen gösterilmesi gerekir. Uzmananlara göre ürünün çok yoğun kullanımı şampuanın renginden dolayı saçta çizgiler ve mor yansımalar bırakabilir.

Sararma önleyici şampuan genellikle duş sırasında saç kremi eşliğinde kullanılır. Çoğu durumda şampuanın birkaç dakika etki etmesi ve ardından durulanması gerekir. Mor şampuanın, saç rengini düzeltse de dikkatli kullanılması ve ürünü kullandıktan sonra nemlendirilmesi önerilir. Çünkü bu tip şampuanlar saçları kurutmaya eğilimlidir.

ütülemeden ütülü gibi

Haftada 2 Kere Düzenli Kullanım

Bu ürün ve saç kremleri, sarı tonları nötralize etmek için mor pigmentler kullanan özel olarak formüle edilmiş saç bakım ürünleridir. Saçları ağartılmış olanlar için kaliteli bir mor şampuan şarttır. Kullannımı saçınızı tonlandırmaya ve saf beyaz rengini korumaya yardımcı olur. Haftada iki kez saç kremi ile kullanabilirsiniz. Nemlendirme unutulmamalıdır, hafif ısıtılmış Hindistan cevizi yağını saç boylarına ve derisine yumuşak hareketlerle yedirerek bir gece bekletin ve yıkayın. Derinlemesine bakım saç sağlığınızı geri kazanmanıza yardımcı olacaktır.


Pemmbe

Pemmbe.com 2015 yılından bu yana yayında olan moda, güzellik, sağlıklı yaşam, aile, çocuk, kültür-sanat, eğlence, ilişkiler, kariyer gibi kadınları ilgilendiren konular yer alıyor.