Bıttım Sabunu ile Doğal Güzellik


bıttım sabunu

Bıttım sabunu ülkemizde Siirt ve çevresinde üretilmektedir. Bu sabunu daha önce duymadıysanız eğer çok şey kaçırmış olabilirsiniz. Bıttım sabunu cilt, saç ve sivilceler için oldukça sık tercih edilen doğal bir üründür. Peki ama bu bıttım sabunu tam olarak nedir? Ne işe yarar? Bu soruların bütün cevaplarını bu içerikte bulabileceksiniz.

 

Bıttım Sabunu Nedir?

Bu sabun çoğunlukla Güneydoğu Anadolu Bölgesinde üretilmektedir. İlk olarak Mardin’de üretilmiş olsa da herkes bu sabunu Siirt ile bütünleştirmiştir. Bıttım diye bahsettiğimiz şey aslında kabuklu bir yabani fıstık türüdür. Bu bitkinin sabunu ise menengiç yağı ile birleştirilip üretilir. Tamamen organik bir üründür. Üretim aşamasında hiçbir kimyasal kullanılmadığı içinde doğal bir sabun diyebiliriz.

defne yaprağı

Bıttım Sabununun Faydaları Nelerdir?

Bıttım sabununun insan sağlığı için çok fazla yararı bulunmaktadır. Bu yararları gelin birlikte inceleyelim.

  • Sedef hastalığınız var bu sabun sayesinde hastalığın etkileri azalır.
  • Erken kullanımlarda varis hastalığının önüne geçilebilir ve ağrılarınızı hafifletir.
  • Egzamalara karşı oldukça etkisi vardır.
  • Ciltte sivilce oluşmasını önler.
  • Saç dökülmesini durdurur ve saçlarda oluşacak kepek oluşumunu engeller.
  • Hormonal durumlardan dolayı erken yaşta saçlarınızın beyazlamasının önüne geçer.
  • Cildinizde siyah nokta oluşmasını engeller.
  • Ciltte bulunan leke ve yaraların tedavisinde etkilidir.
  • Saçlarınızı besler ve yumuşacık olmasını sağlar.
  • Kokusu insanları rahatlatır.
  • Antiseptik özelliği sayesinde deride olabilecek mikropları öldürür.
  • Vücut temizliği için kullanılması uygundur.
  • Cildinizi kurutmaz ve düzenli kullandığınız da pürüzsüz bir görüntü oluşturur.

defne yaprağı

Bıttım Sabununun Saça Etkileri

Bütün yararları bir kenara bırakırsak eğer bıttım sabunu saça olan birçok yararıyla ünlenmiştir. İnternette insanların en çok merak ettiği konu bıttım sabununun saç çıkarıp çıkartmadığıdır. Maalesef ki bu sabunun tek başına böyle bir şey yapabilme etkisi bulunmamaktadır. Ancak mevsimsel değişiklikler, stres, hormonsal sorunları gibi etkilerden dolayı olabilecek saç dökülmelerinin önüne geçer. Saçınızın yağ ve su dengesini bu sabun ile dengeleyebilirsiniz. Ayrıca olduğundan daha parlak bir görünüm isterseniz yine tercihiniz bu doğal sabun olacaktır. Sabun cildi kurutur diye düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Bıttım sabunu kurutma ve keçe etkilerinden hiçbirini göstermez. Saçlarınızda elektriklenme varsa bunun önüne geçer kolay ve rahat taranmasını sağlar. Kıvırcık saçlarınız varsa bıttım sabunu kullanarak istediğiniz şekli saçınıza verebilirsiniz.

Bıttım Sabunu Nasıl Kullanılır?

Bu sabunu kullanırken uygulamanız gereken birkaç önerimiz olacaktır. Eğer bıttım sabunundan yüksek miktarda verim almak istiyorsanız kimyasal şampuanlarla birlikte kullanmayınız. Uygularken saçlarınızı ıslatınız ve sabunu saçlarınıza sürerek köpürtünüz. Daha sonra saç diplerinize masaj yaparak sabunu iyice yedirin. Su ile durulama işlemini çok iyi yapmalısınız. Bu yüzden bol bol köpükler gidene kadar su ile saçlarınızı durulayın. Sadece saçlarınızın parlak gözükmesini istiyorsanız bir gün bıttım sabunu kullanıp ikinci gün normal şampuan kullanabilirsiniz. Böylece saçlarınızda istediğiniz parlak görünüme kavuşmuş olacaksınız.

Bıttım sabununu yüzünüze de uygulayabilirsiniz. Sabunu iyice köpürttükten sonra sivilcenizin olduğu bölgeye sürün. Bir süre sabunu yüzünüzde bekletin sonrasında da ılık su yardımıyla yüzünüzü yıkayın. Bunu haftada 2 ya da 3 kez düzenli olarak bütün yüzünüze uygularsanız akne ve sivilceleriniz zamanla yok olacaktır. Ayrıca yeni sivilcelerin oluşmasının da önüne geçilmiş olur. Bu sabun organik bir ürün olduğu için hiçbir yan etkisi bulunmamaktadır. Gönül rahatlığıyla ister yüzünüze isterseniz de saçınıza uygulayabilirsiniz.

defne yaprağı

Bıttım Sabunu Nereden Alınır?

Aktarlarda kolaylıkla bu sabunu bulabilirsiniz. Bunun yanı sıra bıttım sabununu cilt bakım ürünü satan mağazalardan da satın alabilirsiniz. Yalnız dikkat etmeniz gereken en önemli nokta aldığınız sabunun sahte olup olmamasıdır. Bunu da sabunun renginden kolaylıkla ayırt edebilirsiniz. Bıttım sabununun rengi koyu yeşildir. Ancak sabunun üretim işlemi bittikten sonra rengi birkaç ton açılabilir. Bir diğer dikkat edilmesi gereken husus ise köpük ve erime süresidir. Doğal sabunların hepsi su ile etkileşime girdiğinde çok çabuk tepki verir. Bu yüzde aldığınız doğal sabunlar diğer sabunlara oranla daha hızlı şekilde bitmektedir. Doğal sabunlar çok fazla köpürmez bu yüzden aldığınız sabun çok köpürüyorsa sahte olabilme ihtimali yüksektir.

Siz de doğal ürünler kullanmayı seviyorsanız Siirt’in meşhur bıttım sabunu tam size göre. Cildine ve saçlarına doğal bakım yapmak isteyen bütün kadınlar bu sabunu alıp uygulayabilir.

 

 

 


Pemmbe

Pemmbe.com 2015 yılından bu yana yayında olan moda, güzellik, sağlıklı yaşam, aile, çocuk, kültür-sanat, eğlence, ilişkiler, kariyer gibi kadınları ilgilendiren konular yer alıyor.