Hiç Eriyen Patates Yedin mi? İşte Tarif


eriyen patates

Eriyen patates olur mu? Patates pişince yumuşar ama erimez… İşte bu tarif bu düşüncenizi yok edecek. Patatesin nasıl eridiğini göreceksiniz.

Eriyen patates bir Güney Amerika yemeği. Şimdi size anlatacağımız bu püf noktalarını yaparsanız muhteşem bir lezzetle tanışmış olacaksınız. Aşağıdaki tarifi uyguladığınızda dışı çıtır çıtır işi eriyen patatesin lezzetine doyamayacaksınız.

ERİYEN PATATES İÇİN GEREKLİ MALZEME

Eriyen Patates

Eriyen patetes için patates, eritilmiş tereyağı, kekik, tuz, karabiber, sarımsak, tavuk suyu (ya da et suyu)

NASIL YAPILIR?

Fırını 200 – 230 dereceye ısıtın. Küçük bir kapta, eritilmiş tereyağı, tuz, karabiber ve kekiği birlikte çırpın.

Temizlik

Patateslerinizi yaklaşık 1’er santimetre olacak şekilde yuvarlak olarak dilimleyin ve büyük bir kaseye koyun. Tereyağı karışımını patateslerin üzerine dökün. Tüm patateslerin tereyağına bulandığına emin olun.

Temizlik

Patatesleri fırın tepsisine tek kat halinde dizin.

Temizlik

Fırına koyun ve 20 dakika, patateslerin üstü kızarana kadar fırında tutun. Daha sonra patatesleri çevirin. Diğer tarafının da üstünü kızartın. (Ortalama 15 dakikada kızaracaktır)

Temizlik

Bu arada tavuk suyunu ve sarımsağı karıştırın. Patatesleri fırından çıkarın, bir kez daha çevirin ve et suyunu patateslerin üzerine dökün. Tekrar fırına koyun ve 15 dakika daha kızartın. İşte burası çok önemli. Patateslerin erimesini sağlayan işte bu dokunuş oluyor.

Temizlik

Patatesleri bir tabağa alın ve fırın tepsisinde kalan tavuk suyunu üzerine döküp taze kekiklerle süsleyin.

Eriyen patatesiniz hazır. Afiyet olsun.


Pemmbe

Pemmbe.com 2015 yılından bu yana yayında olan moda, güzellik, sağlıklı yaşam, aile, çocuk, kültür-sanat, eğlence, ilişkiler, kariyer gibi kadınları ilgilendiren konular yer alıyor.