Türk Kahvesi Tarifi


Türk Kahvesi

Kahve Türkiye’de yetişir mi? Hepimizin bildiği gibi kahvenin ana vatanı hatta vatanı dahi Türkiye değildir. Peki neden Türk kahvesi adını almış? Türk kahvesi, pişirme yolundan dolayı bu ismi almıştır. Türkler kahveyi hepimizin bildiği şekilde bir tarifi ile pişirip servis ettiği için Türk kahvesi adını almış diyebiliriz. Evvelden beri Türk kahvesi bizim kültürümüzde özel bir yere sahiptir.

Halen hali hazırda gerek misafirlerimizi ağırlamak gerekse bir keyif kahvesi adı altında hayatımızın hemen her yerinde bulunmaktadır. Büyük bir işin altından kalkındığında, bir ev temizliği sonrasında, misafir ağırlamakta ya da misafir olunduğunda ilk iş bir Türk kahvesine yorgunluk bırak olur. Türkler için kahve bahanesi o kadar çoktur ki bunu hepimiz biliriz. Peki hangi usullerde Türk kahvesi pişiriliyor gelin hep birlikte bakalım.

Türk Kahvesi Nasıl Yapılır?

Türk kahvesi, öncelikle kişi sayısına daha doğrusu fincan sayısına göre yapılmalıdır. Her fincan için cezveye iki çay kaşığı kahve koyulur. Kişilerin kahveyi nasıl içtiklerine göre de şeker ilave edilir. Örneğin az şekerli kahve için iki çay kaşığı kahve ve bir çay kaşığı şeker, orta şekerli kahve için yine aynı şekilde iki çay kaşığı kahve ve yanı sıra iki çay kaşığı şeker ilave edilir. Son olarak da şekerli ya da bol şekerli bir istekte bulunulduğu takdirde iki çay kaşığı kahve ve üç çay kaşığı da şeker ilave edilir.

Kişi sayısına göre ayarlanan cezvedeki suya şeker ve kahve konulduktan sonra kısık ateşte yavaşça pişirilir. Kahveyi kaç kişiye yaptığınıza göre köpük oluşum süresi değişkenlik göstereceğinden genel geçer bir yöntem ile köpük almaya yönlendirelim sizleri. Kahveniz kaynamaya yakın yüzeyde oluşan koyu tortular kahvenin köpüklü olması için en doğru zamandır. Tüm fincanlara az miktarda köpükleri gezdirdikten sonra kahveyi çok kaynatmamak kaydı ile tekrardan ateşe koyun.

Kaynar kaynamaz ocağın üzerinden alınması gerekir çünkü fazla kaynayan Türk kahvesi acı bir tat almış olur. Dikkat etmeniz gereken bir diğer husus ise kahve suyunu soğuk kullanmanızdır. Sıcak su çabuk kaynayıp köpük oluşmadan kahvenin tatsız bir şekilde meydana gelmesine sebep olur. Bu tarif ile muhteşem bir Türk kahvesi yakalayabilirsiniz. Afiyet olsun.


Pemmbe

Pemmbe.com 2015 yılından bu yana yayında olan moda, güzellik, sağlıklı yaşam, aile, çocuk, kültür-sanat, eğlence, ilişkiler, kariyer gibi kadınları ilgilendiren konular yer alıyor.