Kadınların Kıllı Olması Bakımsızlık Mıdır? Yoksa Kadının Tercihi Midir?


Kadınların Kıllı Olması

Son zamanlarda kadınların kıllı olması hakkında da birçok araştırma yapılmaya devam etmektedir. Hatta bu durum bazı toplumlar tarafından bakımsızlık olarak da algılanmaktadır. Ancak bu tarz düşmek oldukça yanlıştır.

Kadınlar diledikleri zaman istedikleri şekilde davranma özgürlüğüne sahiptir. Örneğin; erkekler toplumda bakımsız ve tıraş olmadan gezebiliyorken kadınlara karşı gösterilen bu tutum tamamen cinsiyetçi bir düşüncedir. Bu nedenle kadınların bu tercihini yanlış bir algı gibi göstermek yerine anlayışla karşılamak gerekmektedir.

Kadınların Kıllı Olması

Çünkü “kadınların kıllı olması bakımsızlık mıdır?” Tarzında sorular birçok genç kız tarafından sıklıkla araştırılmaya devam etmektedir. Bazı kadınlar gerek bazı ideolojik fikirleri protesto etmek için,  gerekse kendi istedikleri için bu şekilde davranmaya devam etmektedirler. Bu durumun toplumun diğer kesimleri tarafından anlayışlı karşılanması gerekmektedir. Aksi takdirde toplumun düzeninin bozulması kaçınılmaz olacaktır.

Kadınların Kıllı Olması Yanlış Mıdır?

İnternet üzerinden yapılan araştırmalar kadınların kıllı olması konusunda çeşitli bilgileri beraberinde getirmeye devam etmektedir. Kadının kıllı olması hakkında düşünülmemesi gereken durumlar ise şu şekildedir;

  • Bir kişiye kıllarını almadığı için ya da bu şekilde gezmekten hoşlandığı için yargılamaya başladıysanız bu durum sizin cinsiyetçi olduğunun bir göstergesi olarak bilinmektedir.
  • Erkekler vücudunun bazı bölgelerinde bulunan kılları almadığı zaman, bu durum insanlara erkeksi bir görüntü olarak gelse de kadınların kıllı olması bakımsızlık mıdır sorunlarını da beraberinde getirmeye devam etmektedir.
  • Erkekler dışarıdaki hayatında dilediği şekilde gezebiliyorken kadınların bu sürece ayak uyduramaması, tamamen toplumsal bir eşitsizliğin göstergesi olarak karşımıza çıkıyor. Bu nedenle kadınları tercihlerinden dolayı yargılamak çok yanlıştır.

ütülemeden ütülü gibi

  • Bazı kadınlar vücudunun belirli bölgelerindeki kıllarını almaktan hoşlanmazlar. Bunun birden fazla sebebi olabilir. Ancak bu durumun yargılanmaması çok önemlidir.
  • Bazı kadınlar vücudunun çeşitli bölgelerinde çıkan kıllardan rahatsız olduğu için, ağda ya da farklı yöntemlerle alıyor olsa da hatırı sayılır bir kesim bu konuda farklı bir tutum göstermektedir. Bunun sebebi ise; canlarının acımasından dolayı bile kaynaklanıyor olabilir. Ancak bu durumun sebeplerini sorgulamak yerine kadınları bu şekilde kabul etmek gerekmektedir.
  • Özellikle de yeni tüylenmeye başlayan kadınların büyük bir kısmı kadınların kıllı olması başlıklarını internet üzerinden sıklıkla araştırmaya devam ediyor. Bunun sebebi ise; kendi tercihlerinin birçok insan tarafından sıklıkla yargılanıyor olmasından kaynaklanmaktadır. Ancak toplumdaki insanlar sizi yargılasa da kendi tercihlerinizden dolayı suçlu hissetmenize kesinlikle gerek yok.

ütülemeden ütülü gibi

Yukarıda verilen bilgiler “kadınların kıllı olması bakımsızlık mıdır?” sorusunu detaylı bir şekilde açıklamıştır. Kadınlar diledikleri şekilde davranma özgürlüğüne sahip olduğu için kıllı olmaları da herhangi bir bakımsızlık belirtisi değildir. Bu konuda içinizi rahat tutabilir ve istediğiniz şekilde davranabilirsiniz.

Çünkü kıllarınızı alma gibi bir zorunluluğunuz yoktur. Bunlar tamamen topluma ait dayatma bilgilerdir. Bazı kişiler bu tarz durumları çok fazla kafasına takarak benimsediği için, zaman zaman toplumda kendilerine yer bulamazlar. Ancak bu tarz yanılgılardan uzak durmanız da fayda vardır.

ütülemeden ütülü gibi

Kadınların Kıllı Olması Bakımsızlık Mıdır?

Genç kızların en sık araştırdığı sorulardan bir tanesi olan kadınların kıllı olması bakımsızlık mıdır? Sorusu günden güne daha sık araştırılmaya devam etmektedir. Kadınlar, diledikleri zaman kıllarını alma özgürlüğüne sahip olduğu için, bu durumun bakımlı ya da bakımsız olmakla bağdaştırılması tamamen yanlıştır. Bu konuda içinizi rahat tutabilirsiniz. Birçok kadın, dilediği zaman istediğin şekilde davranma özgürlüğüne sahibi olduğu için; bakımlarını da istedikleri şekilde gerçekleştirebilirler. Hatta herhangi bir bakım yapma gibi bir zorunlulukları da yoktur.

Hem kadınların hem de erkeklerin yalnızca kendi görünümlerini beğeniyor olması, toplumda yer edinmeleri için yeterli bir durumdur. Bu nedenle kendinizi birilerine kabul ettirmek yerine istediğiniz şekilde davranmayı tercih etmelisiniz. Kıllı olmak da sizin tercihiniz olduğu için bu konuda kimsenin düşüncelerini  de ciddiye almamalısınız. Elbette dış görünümünüz ne olursa olsun kişisel bakımınıza ayrıca özen göstermeyi de ihmal etmemelisiniz.

ütülemeden ütülü gibi

Kadınların Kıllı Olması

İnternet üzerinden kadınların kıllı olması hakkında birçok araştırma yapılmaya devam ettiği için, genç kızlarda bu durumlardan ötürü büyük bir rahatsızlık duyduklarını her fırsatta belirtmeye devam etmiştir. Hatta zaman zaman kendilerini suçlayarak bakımsız olduklarını düşünmektedirler. Ancak bu tarz düşüncelere kesinlikle yer vermemelisiniz.

ütülemeden ütülü gibi

Çünkü bakımlı veya bakımsız olmak tamamen göreceli bir kavramdır. Siz kendinizi nasıl rahat ve huzurlu hissediyorsanız o şekilde davranmalısınız. Aksi takdirde topluma kendinizi kabul ettirirseniz de hiç huzur bulmakta zorluk çekebilirsiniz. Bu nedenle kıllarınızı almak istemiyorsanız, dilediğiniz şekilde davranabilirsiniz. Ancak kıllı olmak sizi rahatsız ediyorsa, toplum yanılgılarına pay vermeden ağda yapabilir ya da farklı yöntemlerle de  kıllarınızdan kurtulabilirsiniz. Seçim tamamen sizin!


Pemmbe

Pemmbe.com 2015 yılından bu yana yayında olan moda, güzellik, sağlıklı yaşam, aile, çocuk, kültür-sanat, eğlence, ilişkiler, kariyer gibi kadınları ilgilendiren konular yer alıyor.